Zeeuws-Vlaanderen is een perfecte plek om heerlijk te wandelen of te fietsen. Geen fiets mee? Huur een fiets of ontdek de omgeving te voet. Er zijn verschillende routes en natuurgebieden waar u even helemaal tot rust kunt komen. Laat Terneuzen u verrassen!

Wandelen

Eén van de mooiste plekken om te wandelen is natuurgebied Margarethapolder. Een vooral nat gebied ten oosten van Terneuzen, welke behoort tot de Zaamslagpolders. De entree verwelkomt u met een grote lijst van cortenstaal, waarin het landschap als schilderij wordt weergegeven. Vanaf hier leiden de wandelpaden u tot aan een mooi uitkijkpunt.

Het Eiland van Meier is een ander natuurgebied welke ultiem geschikt is voor wandelaars. Het is gelegen aan de Otheense Kreek en bestaat uit een open grasland wat steeds verder uitgroeit tot een bosrijk gebied. Rondom het gebied is een route uitgestippeld van 6 kilometer, hier wandelt u zowel langs de plaatsjes Spui en Magrette.

Fietsroutes

Als iemand die van de zee en water houdt, is een rondje via de Zeedijk een perfecte fietsroute in Terneuzen. Hier fietst u in totaal ruim 41 kilometer langs de Westerschelde, hierdoor is het een vrij pittige route maar tegelijkertijd wordt u beloond met het fantastisch uitzicht.

De Otheense Kreek is het begin van een andere fietsroute welke langs een prachtig slibgebied loopt. Vanaf Terneuzen, langs Hoek, door Biervliet, richting Hoofdplaat en vervolgens eindigt u weer in Terneuzen. De route is bijna 55 kilometer lang en hiermee geschikt voor de liefhebbers van wat langere afstanden.

Naast bovenstaande routes zijn er nog genoeg andere plekken te vinden waar u met de fiets naartoe kunt. Het is zeker aan te raden de omgeving van Terneuzen te ontdekken op de fiets, zo ziet u in korte tijd veel van de omstreken en kunt u daarna uw boottocht weer voortzetten zonder dat u wat heeft gemist!