Terneuzen ligt aan de Westerschelde en is daarom makkelijk te bereiken vanuit alle richtingen. Zowel Antwerpen, de Belgische en Zeeuwse kustplaatsen als de Noordzee zijn binnen een halve dag bereikbaar. Vanaf Antwerpen is het een mooie afstand wanneer u een aantal nachtjes wilt verblijven in Terneuzen. Binnen een paar uur bereikt u de stad. Na uw bezoek nog verder op pad? Neem ook eens een kijkje in Breskens, Cadzand of vaar richting Noordzee, langs de leukste badplaatsen van Zeeland of Belgiƫ.

Hooge Plaaten

Een andere toffe bestemming is Hooge Platen. Het is een complex van slik- en zandplaten in de Westerschelde, gelegen ter hoogte van Breskens en Hoofdplaat. Wat deze plek zo bijzonder maakt zijn de zeehonden die hier leven. Ze rusten op de platen, maar verdwijnen af en toe weer in de zee. Om de zeehonden te spotten maakt u de meeste kans ter hoogte van boei VH8, bij laagwater. Hou wel gepaste afstand en respecteer de natuur. In de gelegenheid om eens langs te varen? Zeker doen!

Door het kanaal

Vaar eens via het kanaal van Terneuzen richting Gent. Het kanaal is vooral geschikt om rustig te varen of om daar eens met de boot te liggen. Zo heeft Sas van Gent heeft een leuke jachthaven met een aantal goede restaurants op loopafstand.

Goed om te weten

Houd bij het binnenvaren van de haven in Terneuzen rekening met de zware stromingen vlak voor hoog en laag water.